Kleine Teun
"Zorgt uw fiets ook voor veel ellende en gekreun?
Doe twee mensen een plezier en breng 'm gewoon naar Teun."
 
Al sinds mijn 15e ben ik bezig met fietsen. Het begon met de omafiets die ik kreeg van mijn moeder. Daar moesten toen geschilderde vlammen en dikke banden op. dat was natuurlijk goed te doen. Die dikke banden bevielen mij zo goed, dat ik al snel een volgende fiets bouwde. Ik had alleen geen wielen meer om dikke banden op te leggen. Toen ben ik me maar eens gaan verdiepen in het wielen spaken. Moest ik eerst iedere week naar de fietsenmaker, omdat mijn krantentas de spaken er weer uit geslagen had, nu kon ik dat ineens zelf repareren. Dit gebeurde natuurlijk allemaal gewoon in de huiskamer. Maar dat duurde niet lang...
 
Na tijdje kon ik terecht in een oude paardenstal bij mijn ouders, daar had ik de ruimte en kon ik mijn eigen werkplaatsje inrichten. Al snel kwam er een lasapparaat, wielenrichter en het nodige andere gereedschap. Om mijn kennis bij te spijkeren ben ik gaan werken bij de lokale fietsenmaker. daar heb ik dan ook de fijne kneepjes van het vak geleerd. in 2008 ben ik gaan werken bij een fietsenspeciaalzaak in Nijmegen. Toen ben ik ook in Nijmegen gaan wonen. Het appartement dat ik een tijdje later vond had een mooie kelder, deze kelder is ondertussen uitgegroeid tot volwaardige werkplaats om custom fietsen te bouwen. In april 2014 heb ik deze kelder verlaten voor een grotere werkplaats/showroom op de Van Gentstraat 14F in Nijmegen. Na anderhalf jaar op deze plek te hebben gezeten met Busybike en Fietsdiensten, zijn we samen verhuist naar het Honigcomplex aan de Waalbandijk in Nijmegen.
 
Ondertussen heb ik ook de opleiding Industrieel Product Ontwerp in Arnhem afgerond. Deze opleiding vult mijn interesse in alles dat met fietsen te maken heeft perfect aan. Naast deze opleiding heb ik ook ervaring met hout en metaalbewerking, dit kan ik dan ook mooi toepassen bij het opbouwen van fietsen, zodat iedere fiets de naam Timmermans waardig is!

BewarenBewaren