Alles kan

Bij Timmermans fietsen kun je terecht voor custom en retro fietsen. Bijna alles is mogelijk; een jaren 50 gazelle met een belt drive, een Batavus opafiets ombouwen tot pathracer of een elektrische Fongers. Ik ontwerp zelf unieke fietsen, maar ik maak ook fietsen in opdracht. Ik werk ook samen met het Fietsplan. Dus een voordelige fiets via het bedrijf is ook mogelijk.

Een fiets opbouwen in opdracht

Om een fiets te laten bouwen kunt u contact opnemen met mij via telefoon of e-mail om een afspraak te maken. In een eerste gesprek worden de wensen en mogelijkheden besproken en bekijken we samen wat bij uw wensen en budget past. Voorop staat dat de fiets zo onderhoudsvrij mogelijk moet worden. Niemand wil een fiets die na en paar maanden al niet meer lekker rijdt. 

Mogelijkheden

Timmermans fietsen ontstaan eigenlijk altijd vanuit een bestaande fiets of frame. Dit frame kan uit eigen voorraad komen of door u worden aangeleverd. Wanneer de lak nog goed is en de stickers zijn intact, dan zal ik een retro frame niet snel herlakken. Hele roestige of lelijke frames worden netjes gepoedercoat. met poedercoaten zijn alle RAL kleuren mogelijk. ook biedt ik een aantal speciale poeders aan met grove structuur. Het frame kan dan eventueel worden aangepast of kaal worden gemaakt. Daarna wordt het frame gestraald, geprimerd en gepoederd. Hierbij is iedere RAL kleur mogelijk.